neděle 28. června 2009

Sobotní výlet

V sobotu jsme se vypravili do Brna. Jednak jsme se zašli podívat na výstaviště na Intercanis a pak ještě omrknout Mistrovství ČR v dogfrisbee v Pisárkách. Estu jsme měli sebou, ať holka vidí, co ji čeká.
Jsme takoví chovatelé zelenáči, výstavu psů známe tak akorát z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje. Potřebovali jsme si udělat reálnou představu, jak to na takové výstavě chodí. Poblíž kruhu, kde se měli vystavovat choďáci, jsme potkali pár zástupců tohoto plemene. Jejich páníčci se při vzájemném potkávání vyznačovali širokým úsměvem. Při samotném posuzování v kruhu mi dost vadilo, že nebylo slyšet hodnocení rozhodčího (na fotce je vítěz se svou majitelkou). Nakonec jsme usoudili, že jsme se neměli bát a prostě se přihlásit. Tak teda příště! Jinak na výstavě bylo k dostání všechno možné i nemožné pro pejsky. Od obojků, vodítek přes krmiva až po kočárky nebo schůdky k posteli pro psy. Ještě štěstí, že naše Estinka není dítě a nežadonila u stánků zakoupení nějaké "nezbytnosti".
Po poledni jsme přejeli do Pisárek na dogfrisbee. Po tom blázinci na výstavišti vládla na hřišti pohodička a dobrá nálada. Zúčastnila jsem se dokonce divácké soutěže v házení disku do zavěšeného kruhu. Nejprve jsme se přihlásili i s Kubou v naději, že budeme jediní dva dospěláci a ve své kategorii se podělíme o první (a poslední) dvě místa :-) Zájem nakonec převýšil i dětskou kategorii. Já jsem vypadla hned v prvním kole. Kuba vydržel do třetího (prý se s tím psím diskem blbě hází), ale ani to nestačilo na místo na bedně. Nakonec jsme Estince přece jenom něco koupili. Dva oranžové disky - oranžová se jí totiž moc líbila :-)
Do alba Červen jsou přidány fotky.

Žádné komentáře:

Okomentovat